Book dansemusik - book band - book musik til festen - book livemusik - book band

<< Tilbage

Eriks Höfner

Jeg er ikke vintage freak, når det gælder guitarer eller forstærkere. Som udgangspunkt er det min holdning, at guitarer der bygges i dag, er fuldt på højde med deres forfædre.

Når jeg alligevel har et par gamle Höfner guitarer, er det fordi min allerførste elguitar var en smækker rød Höfner Galaxie model 176 fra 1963. Desværre solgte jeg den til Musikhuset i Hjørring engang midt i 80'erne. Jeg har dog fundet en anden Galaxie, men det er en 1966 model, - en anelse forskellig fra min oprindelige 63'er. Guitaren er skildt ad og al elektronik ligger i en plastpose, så det er lidt af et projekt. En af de tre Diamond 511 humbugger pickupper er defekt, men den kan jeg sikkert fixe. Der mangler desværre også nogle reservedele, bl.a. den originale stol og den forkromede dækplade over vibratormekanikken. Hvis du kan hjælpe med nogle af disse ting, må du ikke tøve med at kontakte mig.

Det er min anden Höfner der er afbilledet her. Det er en model 172 også fra 1963, men med to 510 Diamond p.u. Den har bolt on neck, vibrato der virker fortrinligt, og så er den pyntet med dobbelt dot indlæg i rosentræsgribebrædtet. Celluloselakken er slidt og krakeleret, halsen er en anelse tykkere end på min Strat Plus, men stadig behagelig og hurtig at spille på. Vægten er kun ca. det halve af Strat Plussen, så det er en ren fornøjelse at slænge den over skulderen.
Outputtet er ikke voldsomt af en humbuckerguitar at være, men lyden er fremragende, - organisk og bluesy vil jeg sige. En blanding af en Telecaster og en Gibson LP med Burstbucker p.u. hvis du kan forestille dig det, - lyd er jo noget underligt noget at beskrive med ord.

Besøg evt. Höfners egen hjemmeside: www.hofner.com

<< Tilbage

Klik på billederne for at forstørre.
Eriks Höfner 172 årg. 1963


 

 

Den gamle Höfner giver autencitet til dansemusik, festmusik og især 60'er musik i Hound Dogs

Book band danseorkester book musikere book dansemusik book festmusik book danseorkestre book 60'er musik til fest og privat festen i Jylland, Nordjylland Midtjylland
Copyright hounddogs.dk