Book dansemusik - book band - book musik til festen - book livemusik - book band

 << Tilbage til bandet
Hound Dogs PA anlæg - for de teknisk interesserede
Hound Dogs har i realiteten to anlæg. Et mindre der er baseret på to stk. Electrovoice SX 300 højtalere, samt et størrere anlæg baseret på et sæt Electrovoice Eliminator.
De to anlæg kan kombineres, og derfor kan Hound Dogs altid tilpasse sig lokalestørrelsen. Vi kan levere et passende lydniveau til dansemusik i såvel små som store sammenhænge. Vi fylder ikke lokalet med unødigt grej, vægbannere, blinkende kulørte lamper eller andet gøgl. Hound Dogs fokucerer på musikken og lydbilledet og vi holder lydstyrken på et niveau, hvor der både kan danses og føres en samtale i festlokalet. Netop derfor vil du blive spurgt om antal gæster og lokalestørrelse når du booker Hound Dogs til din fest.

Højtalere dansemusik
SX 300 er velkendt og danner stadig referenceramme, for hvad man kan forvente af en lille kompakt højtaler med 12" bas/mellem og 1" diskant med horntragt. De tekniske specifikationer vil jeg ikke bruge min tid på her. Følg evt. linket herunder, hvis du er interesseret i tørre tal.  Den forbilledlige lyd, den lave driftseffekt, en høj belastbarhed og den lette håndterbarhed, har fået tusindvis af livemusikere, - uanset om de spiller den hårdeste rock, 60'er musik eller den blødeste dansemusik, til at vælge SX 300.

Eliminatorsættet består af to topkasser samt to bundkasser. Toppene er bestykket med 15" + horn, og bundkasserne med en 18" bashøjtaler. Også her vil jeg springe de tekniske specifikationer over, og blot igen slå fast, at EV ikke uden grund, befinder sig i elitedivisionen, når vi taler om PA. 
En helt anden ting jeg vil fremhæve er, at kabinetterne er bygget af "roadwood"(Vejtræ?) i stedet for spånplade eller MDF. Roadwood er noget lettere og tilmed stærkere end de traditionelle materialer. Vi lægger meget vægt på hvor meget vores grej vejer :o)  - toppene vejr dog stadig sine små 35 kg./stk. og bundkasserne meget tæt på 40 kg.

En anden ting jeg vil nævne om bundkasserne, er at den store 18" højtaler sidder på skrå. Dette betyder at kabinetterne rent fysisk, ikke er større end et typisk 15" kabinet. Du kan se den skråtstillede 18" bas, hvis du forstørrer det øverste billede her til højre.

Mixer og effekter dansemusik

Vores mixer er en Dynacord Powermate 1000-2 med 2 x 700 Watt udgangseffekt, samt to uafhængige effektenheder.
Powermaten er et professionelt stykke værktøj bygget til topydelse og det hårde liv på landevejen. Mixeren oser af kvalitet og alle features fungere bare bedre end hos konkurrenternes udgaver. Den har 12 indgange, heraf seks med nogle af markedets mest vellydende mikrofonforforstærkere. Disse forforstærkere er det allervigtigste led i lydkæden, når vi snakker vokallyd. Når der så samtidigt er kælet for eq delen og effektforstærkerne, bliver resultatet en suveræn lyd med dynamik og punch der ikke matches af konkurrenterne.
Dynacords Powermate-serie er helt uden diskussion verdens absolut bedste powermixer.

Vores reservemixer er en 12 kanals Yamaha EMX 2000 med indbygget digitale effekter og poweramp på 2 x 300 Watt. Yamaha'en var vores mainmixer før der blev råd til en Dynacord. Den klarede opgave til vores fulde tilfredshed i ca. 8 år. Antageligt får vi aldrig brug for den, men skulle uheldet være ude, har vi den med som back-up.

I lokaler op til almindelig "forsamlingshusstørrelse" - ca. 400 m2, har de to EV SX 300 højtalere sammen med Dynacord powermixeren, masser at kræfter og vellyd til at levere dansemusik.
Et ukompliceret, vellydende og højtydende anlæg, der blot kræver en almindelig stikkontakt inden for rækkevidde. Læs evt. mere om pa-anlæg og lokalestørrelse her

Delefilter og Poweramp

Når der skal flere kræfter i spil, må vi slæbe forstærkerracket og de store højtalerbokse med.
Racket indeholder øverst et JBL elektronisk delefilter. Det har justerbar delefrekvens og separat styrkeregulering i de to frekvensområder vi arbejder med.
Til at trække toppen har vi en EV Q66, der levere 2 x 380 W RMS i 8 ohm. Det lyder måske ikke voldsomt, men når der ikke skal arbejdes med den dybe bas, er 2 x 380 W mere end rigeligt til at spille dansemusik i selv ret store lokaler.
De to 18" bundkasser forsynes af to separate brokoblede Dynacord S1200. De levere hver 1200 potente Watt i 8 ohm, og har trepunkts blæserkøling for ikke at blive overophedet.
Det trækker noget strøm, og kræver mindst tre faser á 230 Volt, 10 amp. at forsyne de tre poweramps med tilstrækkelig energi. Til gengæld kan det ikke bare høres, - men også mærkes, når de ca. 3200 W RMS en sjælden gang imellem bliver sluppet løs.

Tekniske links
Her kan du finde oplysninger om frekvensgang, impedans, driftseffekt, forvrængningsprocenter, signal-støjforhold, o.s.v. - Kort sagt alle de tekniske specifikationer som jeg ikke har gengivet, fordi de ikke i sig selv siger noget om det allervigtigste, - nemlig om det lyder godt og rigtigt.

Electrovoice: www.electrovoice.com/index.php
Dynacord: www.dynacord.com
Yamaha: www.yamaha-europe.com/yamaha_europe/denmark/

<< Tilbage til bandet

Klik på billederne for at forstørreSX 300 i forgrunden og Eliminator top og bund, med den skråtstillede 18" bagerst. 


Dynacord Powermate 1000-2


 
Dynacord Powermate 1000-2


 Yamaha EMX 2000 


Forstærkerracket med mixer, det aktive delefilter, og de tre effektforstærkere.

Book band danseorkester book musikere book dansemusik book festmusik book danseorkestre book 60'er musik til fest og privat festen i Jylland, Nordjylland Midtjylland
Copyright hounddogs.dk                                                                                                                                         Besøg bandet på Facebook
Hound Doge sætter gang i dansegulvet. Book band her. Livemusik til din fest. Book musik til festen her. Festmusik til fødselsdag, sølvbryllup, kobberbryllup, guldbryllup