DANSEMUSIK FESTMUSIK OG MUSIK TIL FEST

Side 1
Side 2

Side 3
Side 4

Side 5
Side 6
Side 7
Side 8


>> Link til festmusikere <<

Priser på festmusik          Se repertoire          Hør demomusik         Kontakt til band

DANSEMUSIK FESTMUSIK OG MUSIK TIL FEST OG DANS
En historisk belysning af J. E. Nedag om festmusikkens og dansemusikkens udvikling

Musik fest og indkøb
I kølvandet på disse opdagelser udviklede man baggrundsmusikken, - eller muzakken, som den blev kaldt i 70’erne og 80’erne hvor man stødte på den alle steder. Særligt supermarkederne hældte muzak ud over kunderne, medens de gik rund og så på det store vareudbud. Det var videnskabeligt bevist, at den stille strøm af sød musik, fik kunderne til at fylde mere i indkøbskurvene. Samtidigt opdagede man også, at den evindelige baggrundsmusik, var ved at drive andre kunder til vanvid. Der er i høj grad forskel på hvordan vi reagere på musik. Masser af målinger af hjerte – og hjerneaktivitet dokumenterer musikkens indvirken på individet. Muzakken findes stadig, men er ikke meget udbredt.


Mode fest og musik

Mange modeforretninger bruger musik til at lokke de rigtige kunder ind i butikken. Der er ikke længere tale om stille og tandløs baggrundsmusik, men altid om de seneste hits, spillet med en anseelig styrke, både på gaden og i forretningen. Her er det først og fremmest signalværdien der ligger i musikken, man ønsker at benytte til at forøge salget.
De nyeste hits kalder de unge købelystne og modebevidste kunder ind i butikken, med et klart signal om, at her er fest og man er med på noderne med det allerhotteste indenfor ungdommelig signalværdi.


Musik til arbejdet i stalden

Som et kuriosum skal lige nævnes, at man også opdagede at musik kunne sætte mælkeydelsen op hos malkekøer. Mange stalde har derfor den dag i dag en sagte muzak i baggrunden. Man må da håbe at der ikke blandt køerne findes eksemplarer, der ligesom hos menneskerne, bliver drevet til vanvid af baggrundsmusikken, når landmanden byder på festmusik i stalden.f

Læs på sitet om

Musikkens udvikling

Festmusik

Dansemusik

Dansens udvikling

Danse stilarter

© J. E. Nedag