DANSEMUSIK FESTMUSIK OG MUSIK TIL FEST

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Side 5
Side 6
Side 7
Side 8


 
>> Link til festmusikere <<

Priser på festmusik          Se repertoire          Hør demomusik         Kontakt til band

DANSEMUSIK FESTMUSIK OG MUSIK TIL FEST OG DANS
En historisk belysning af J. E. Nedag om festmusikkens og dansemusikkens udvikling

Quikstep
Quikstep betyder ”hurtigtrin” på engelsk. Dansen opstod som en sammenblanding af elementer fra charleston og især foxtrot. Det oprindelige betegnelse for dansen var da også QTFT and C – Quik Time Fox Trot and Charleston.
Quikstep er i dag en international standaddans i 4/4 – dels takt, der danses i et tempo på nominelt 50 takter i minuttet.

Engelsk vals
Engelsk vals danses i ¾ -dels takt, og tempoet er omkring 30 takter i minuttet. Dansen blev godkendt som selskabsdans i 1929.

Polka
Polka danses i 2/4-dels takt. Skønt navnene ligner hinanden, må polka ikke forveksles med polska der er en gammel svensk og norsk dans.
Polka er en pardans der kendes fra store dele af Europa. I Danmark kendes adskillige former for polka, bl.a.: Rheinlænder, Rundenom og galop. En ældre form er hamborgeren der danses i fjerdedels takt. Polkatraditionen er tæt forbundet med folkedansetraditionen, og kendes f.eks. fra: Hamborger sekstur, totur fra Vejle og Lotte gik.

Wienervals
Wienervals danses som pardans med 180 taktslag pr. minut, altså en ret hurtig dans, der hører under standarddansene i spoprtssammenhæng.
Dansen blev kendt under den franske revolution, hvor den fortrængte den ellers foretrukne menuet. Dansen kendes imidlertid helt tilbage fra midten af 1700-tallet, hvor den formodes at have sit udspring i den tyske dans.
Dansen er opkaldt efter den østriske hovedstad hvor Johan Strauss – både den ældre og den yngre, samt Joseph Strauss dyrkede og forfinede Wienervalsen, der i dag er en anerkendt selvstændig musisk stilart

Læs på sitet om

Musikkens udvikling

Festmusik

Dansemusik

Dansens udvikling

Danse stilarter

© J. E. Nedag