Book dansemusik - book band - book musik til festen - book livemusik - book band

<< Tilbage

Eriks Fender Stratocastere

Stratocasteren kom til verden i 1954, - samme år som jeg selv, så måske er det derfor jeg føler Strat'en og jeg passer så godt sammen. Det er uden tvivl verdens mest kopierede guitar, og som sådan er den også den mest udbredte model i forskellige fabrikater og udgaver. Der er skrevet tonsvis af bøger om Leo Fenders perle af en guitar, og da det ikke er min hensigt at skrive det samme, som andre allerede har skrevet, henviser jeg til de indlagte links, hvis du endnu ikke kender hele historien omkring Fender Stratocaster.


Jeg holder mig til Strat'en, først og fremmest på grund af dens karakteristiske lyd, og på grund af dens alsidighed. Stratocasteren hører hjemme i stort set alle former for musik, lige fra den blødeste pop til den allerhårdeste rock. I et band der spiller blandet dansemusik, er Stratocasteren et must. Jazzmusik er nok det eneste sted, hvor jeg ikke synes Strat'ens singlecoil pickupper hører hjemme i lydbilledet.

Min japanske Stratocaster er en Contemporary fra midt 80'erne, og det er min første Fender guitar. Den er fra fødslen udstyret med en Kahler vibrato og Stringlock lås. Jeg kan uden at stemningen ryger hive og flå i strengene, så de bogstaveligt talt hænger helt slapt. Imponerende er det, men ikke så påkrævet i den musik jeg spiller med Hound Dogs. Faktisk har jeg justeret systemet fra "free float" til "dive onley", og har sjældent vibratoarmen monteret, fordi jeg ved at sætte fingerspidsen ind under Kahlerbridgen, kan bøje tonen ganske let. Stringlock'en bruger jeg heller ikke mere, fordi det slet ikke er nødvendigt ved mit brug af vibrato, og jeg synes det er lidt besværligt at stemme med de små stemmeskruer på Kahlerstolen.

Halsen på min japaner er den slankeste jeg nogen sinde har set og følt på en guitar, og lyden fra de originale pickup er helt igennem som den skal være på en Stratocaster.
Jeg har tilføjet en lille ændring i guitarens elektronik, der gør det muligt at bruge forreste og bagerste pickup samtidigt. Jeg har forbundet snorene sådan at de to pickupper sidder parallelt. Jeg har prøvet med serieforbindelse à la humbucker, men foretrækker singlecoil wiring. Det giver en fantastisk Telecasterlyd, så tæt på den originale, at det undre mig at alle ikke laver det lille indgreb.

Jeg har foretaget det lille indgreb for andre guitarrister, og de er bestemt begejstret. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du er interesseret i at få din Stratocaster gjort endnu mere alsidig.

Min USA Strat plus, er fra først i 90'erne og plusset betyder at det er en luksusudgave af USA Standart Strat'en. Den har bl.a. fabriksmonteret Sperzel Trim-lock stemmeskruer, Hipshot Tremsetter og Roller Nut sadel med små ruller som strengene kører på, i stedet for at glide i en traditionel pvc/silicone/grafit - saddel. Det er tre markante forbedringer, som virkelig højner funktionalitet og spilleglæde.  Den har desuden Gold Lace Sensors - de første pickupper fra Fender med mere output og mindre støj end de hidtidige. Gold-udgaven er den Erik Clapton brugte på dette tidspunkt, der findes også blå, rød og sølv udgaver af disse puickupper. Kroppen er bygget af ét stykke udsøgt langsomtvoksende elletræ, der giver bedre tone og mere sustain end den traditionelle ask og el. Til gengæld er Plussen mærkbart tungere end en standard Strat.

Jeg har givet min Strat Plus samme modifikation med pickupperne, som jeg tidligere har beskrevet under japaneren, og den lyder bare helt kanon. Strat plussen er min favorit, når jeg pakker for at tage ud på spillejob med Hound Dogs.

Følg evt. disse links hvis du søger flere oplysninger om Fenderguitarer

Fenders officielle hjemmeside: www.fender.com
Vintage Fender: www.provide.net/~cfh/fender.html#serial

Fender Strat Plus m.m.: www.hillmanweb.com/hillgt15.html

<< Tilbage

Klik på billederne for at forstørre


Eriks Fender Jap. Kahler


 

Eriks Fender Strat Plus

 


Stratocasteren giver fremragende lyd til Hound Dogs dansemusik, festmusik og 60'er musik.

Book band danseorkester book musikere book dansemusik book festmusik book danseorkestre book 60'er musik til fest og privat festen i Jylland, Nordjylland Midtjylland
Copyright hounddogs.dk