Book dansemusik - book band - book musik til festen - book livemusik - book band

 << Tilbage til FAQ

Gode råd om fester dans og musik
Råd og erfaringer er altid gode at have i rygsækken. Entydige opskrifter på en vellykket fest findes imidlertid ikke, da arrangører, gæster og traditioner er forskellige fra fest til fest.

Listen herunder repræsentere nogle erfaringer vi har høstet. De er især henvendt til private arrangører, og er velmente råd der helt frit kan følges eller forkastes.
 
Under middagen bør musikken være afdæmpet og ikke for dominerende. Det er rart at kunne snakke sammen medens man spiser.

En cd-afspiller eller en streamingstjeneste fra internettet med afslappet baggrundsmusik kan være en god løsning. Planlæg gerne musikken ved kun at lægge de CD'er frem du ønsker spillet, eller udvælg evt. en gæst med sans for musik og stemning til at passe musikken.

Ønskes livemusik anbefaler vi en erfaren pianist, der har god føling med stemningen, så det ikke ender med, at musikeren overtager festen.
Lav gerne en lille stræk-ben pause efter middagen inden dansemusikken går i gang - f.eks. medens middagsbordet ryddes og kaffebordene dækkes.
Festen skifter gear og stemningen løftes, når bandet spiller op til dans. En lille pause forstærker denne effekt positivt.
Sørg gerne for at belysningen dæmpes lidt efter middagen. Neonbelysning og anden kraftig belysning er ikke befordrende hverken for hygge eller dans. Lyskæder og stearinlys kan være løsningen, hvis lyset ikke kan dæmpes.
Placér helst gæster og band i det samme lokale hvis det er muligt. Det kan lyde tillokkende med et stille-lokale, men vores erfaringen siger, at det skaber mere focus og liv på dansegulvet, når gæsterne er samlet og kan se både bandet og aktiviteten på dansegulvet.

Gæster der sidder for sig selv i et andet lokale, inspireres ikke i samme grad af musikken og udfoldelserne på dansegulvet. Det lægger ofte en lille dæmper på festens stemning og aktivitetsniveau når nogen "trækker sig tilbage" for at falde i snak.
Lad bandet spille frem til natmaden, og lad det som udgangspunkt være finalen på dansen. Det er sjældent en god idé at genoptage dansemusikken efter natmaden, hvor nogle er trætte og andre begynder at gå hjem. Hellere stoppe med musikken, medens der er livlig aktivitet på dansegulvet.


Dansemusik og festmusik

 

 Hound Dogs sætter gang i dansegulvet
 

 


 Et rigtigt band sætter gang i dansegulvet

Book band danseorkester book musikere book dansemusik book festmusik book danseorkestre book 60'er musik til fest og privat festen i Jylland, Nordjylland Midtjylland
Copyright hounddogs.dk                                                                                                                                         Besøg bandet på Facebook
Hound Doge sætter gang i dansegulvet. Book band her. Livemusik til din fest. Book musik til festen her. Festmusik til fødselsdag, sølvbryllup, kobberbryllup, guldbryllup